Výsledky kontrolných dní stavieb v Snine

31.01.2013 Snina

Snina (TS)- Dňa 29. 01. 2013 sa na Mestskom úrade v Snine uskutočnil ďalší z kontrolných dní stavby „Obnova historickej pamiatky – Kaštieľ Snina“. Kontrolný deň sa konal za účasti zástupcov zhotoviteľa stavby, objednávateľa stavby, zodpovedného projektanta a zástupcu Krajského pamiatkového úradu v Prešove. V rámci kontrolného dňa bola zrealizovaná aj obhliadka stavby.
Práce na stavbe sa realizujú v predstihu pred harmonogramom postupu prác. Od ostatného kontrolného dňa začali na stavbe realizovať pokládku žuly na podlahe vstupnej haly, osadzovať interiérové dvere. V banketovej miestnosti bolo ukončené reštaurovanie maľby stropu taktiež reštaurátori finišujú na reštaurovaní interiérových kamenných prvkov.
V decembri 2012 boli odstránené vedľajšie stavby situované v areáli kaštieľa (dielne, sociálno-prevádzková budova, garáže), v mieste stavieb zostáva ukončiť terénne úpravy a vysiatie trávnika.
"Výstavba vodovodu a kanalizácie v okrajových častiach mesta Snina"
Dňa 29. 01. 2013 sa uskutočnil ďalší kontrolný deň stavby „Výstavba vodovodu a kanalizácie v okrajových častiach mesta Snina“. Kontrolného dňa sa zúčastnili zástupcovia zhotoviteľa a objednávateľa stavby a projektanta stavby.
Na kontrolnom dni bolo konštatované, že stavebné práce na stavbe boli v druhej polovici mesiaca december 2012 prerušené. Zhotoviteľ predpokladá, že stavebné práce bude ďalej realizovať na Ul. daľkovskej vo februári 2013, a to za predpokladu, že to dovolia povetrnostné podmienky.
"Dom pokojnej staroby Snina"
Dňa 30. 01. 2013 sa uskutočnil ďalší kontrolný deň stavby „Dom pokojnej staroby Snina“. Kontrolného dňa sa zúčastnili zástupcovia zhotoviteľa a objednávateľa stavby a projektanta stavby.
V súčasnosti sa na stavbe realizujú montážne práce rozvodov ústredného vykurovania, rozvody vody a kanalizácie, elektroinštalácia. Z dôvodu zimného počasia nie je možné na stavbe realizovať mokré procesy (omietky, podlahy a pod.).
Zároveň boli na kontrolnom dni prerokované a upresnené detaily riešenia zateplenia 3. nadzemného podlažia (podkrovia), osadenia vykurovacích telies a riešenie výmenníkovej stanice.
Zdroj: TASR
 
 

Vyberte región